Menu

Verd å vite om tannkroner og broer


Hvis en tann er så ødelagt at en vanlig plastfylling ikke er mulig, kan man gjenoppbygge og forsterke tannen ved å sette på en krone.

Det finnes flere forskjellige typer av kroner, men felles for alle er at de sitter fast i munnen akkurat som naturlige tenner.

De har et utseende og ikke minst farge, som man selv kan velge, og passer til ens alder, utseende, bestående tenner

 

Mer informasjon om tannkroner KLIKK HER

Kontakt oss!

Jeg hjelper deg gjerne med å planlegge reisen din trin for trin, fra starten til du er ferdig behandlet.
Ta gjerne kontakt!

Norsk kontakt: 981 22 181

Hvilken type krone kan vi velge, hva er fordelene?

 • sitter fast, slutter tett
 • utformet som en «lue» og dekker den nedslipte tannen
 • er fargen som naturlige tenner

“ ... Jeg er veldig godt fornøyd med behandlingen jeg fikk hos Jildent Klinikk. Jeg følte at jeg ble tatt godt hånd om, jeg fikk god informasjon under hele prosessen fra jeg først tok kontakt til behandlingen var gjennomført. Jeg var svært godt fornøyd med å møte deg som norsktalende, og jeg syntes det var behagelig at alt ble arrangert for oss. Jeg vil ikke nøle med å anbefale Jilldent til mine bekjente!...” (Tove Lillehammer)

Mer informasjon om tannkroner

Hva slags type kroner foreslår våre tannleger?

 

 • MK kroner - Porselen brent over metall. Kronen brennes over metall, som er nikkel samt berylliumfri ifølge ISO 9693. Dette er den vanligste kronen.

 

 • Helkeramiske kronerPasser for fortenner fordi denne type kronen gir bedre estetikk sammenlignet med porselenkroner støpt over metall. De har lavere styrke, for eksempel vil en bro av tre elementer trenger zirkonium eller metall krone. Den inneholder ikke noe metall, så man unngår grå linjer ved tannkjøttet hvis tannkjøttet på et tidspunkt trekker seg tilbake.

 

 • Zirkonium kroner  - Zirkonium kroner er topp kvalitet som kombinerer de beste mekaniske egenskapene med god estetikk. Ved CAD-CAM teknologi kan man bruke zirkonoksid som basismateriale til kroner og broer og forsikrer god estetikk med en maksimal presisjon og holdbarhet.  Zirkonoksid-keramikken er biokompatibel og dermed fullstandig vevsvennlig. Zirkonium kroner forårsaker ikke allergiske reaksjoner ettersom de er metallfrie.

 

 • Porselensbroer - kan utføres i ren porselen eller MK kroner.
  Her er kronene sammensatt men materialene er de samme som for enkeltkroner. Porselensbroer er referert til som for eksempel 3-leddet - 5-leddet broer osv. og kan erstatte flere eller alle tenner. Også her sitter broen fast i kjeven.
  Dersom tannen / tennene er rotfylte, må de ha en stiftoppbygning som kan holde kronen. Her metallet er også nikkel- og berylliumfri.

 

 

Hvis du vil vite mer om kroner og broer, se vår svar på de ”Ofte stilte spørsmål”. Klikk her

 

 

missing variable: remarketing