Menu

Periodontitt

Hva er periodontitt og hvordan kan sykdommen behandles?

Periodontitt eller periodontal sykdom (- det er ulike stavemåter) er en langsomt fremskridende kronisk betennelse forårsaket av streptokokkbakterier i tannkjøttet omkring tannhalsen som får benet til å trekke seg tilbake.

 

Mer informasjon om periodontitt KLIKK HER

Kontakt oss!

Jeg hjelper deg gjerne med å planlegge reisen din trin for trin, fra starten til du er ferdig behandlet.
Ta gjerne kontakt!

Norsk kontakt: 981 22 181

Typiske symptomer:

  • løse, vandrende tenner
  • endret bit
  • mistede tenner
  • det kommer puss opp av tannkjøttslommene

“ ... Jeg syns lokalet er veldig fint. Det virker rent, ryddig og godt holdt. Alle ansatte var veldig hyggelige og jeg ble tatt godt imot og vare på. Tannlegen var veldig hyggelig og hele tiden opptatt av mitt beste. Arbeidet utført er jeg kjempefornøyd med! At kontakt personen snakker norsk gjør det jo mye lettere og betryggende for oss nordmenn. Så alt i alt er jeg veldig fornøyd med hele turen jeg hadde til Jildent Klinikk :)...” (Andreas Hasvold, Lillehammer)

Hvilke symptomer er det?

Når perionditten har utviklet seg og en del av kjevebenet er borte, begynner tennene å løsne seg og vandre. Bittet endrer seg og det kan komme puss opp av tannkjøttslommene. Hvis sykdommen ikke blir behandlet raskt, mister man tennene som faller ut, fordi det ikke er mer støtte rundt dem.

 

 

Hvordan kan sykdommen behandles?

Det utføres to typer av behandlinger i tilfelle av periodontal sykdom : ikke- kirurgisk og kirurgisk behandling:

  • Hvis den periodontale helsen kan oppnås ved et ikke-kirurgisk konsept, er det snakke om tannrensing og rotplanering . Dette er en utvidet rengjøring av rotoverflaten for å fjerne plakk og bakterier fra de dype periodontale lommene.
  • Hvis vevet rundt tannen er så svekket at det ikke kan reddes med ikke-kirurgisk metode, vil parodontologen anbefale kirurgisk behandling. Under denne behandlingen trekker parodontologen tannkjøttet tilbake og fjerner bakteriene som har forårsaket sykdommen. De ujevne overflatene på det skadet tannbenet fjernes for at bakterier ikke akkumuleres på nytt slik at tannkjøttsvevet igjen kan bindes til det friske tannbenet.

Det er vår spesialist som tar stilling til hvilken type behandling det er best for deg. Helfo refunderer en del utgifter av behandlingen. Vår norsktalende konsulent kan hjelpe deg med planlegging og administrasjon.

 

Hva er det som forårsaker periodontitt?

Årsaken til periodontal sykdom er i første rekke bakterier i form av usynlig plakk som samler seg på tennene — men det er selvfølgelig andre grunner. Hvis du får tannstein og det ikke fjernes, oppstår det en betennelse som setter i gang en kjedereaksjon. Men dårlige tannkroner kan også være årsaken. For eksempel hvis de ikke sitter helt tett. Mange pasienter opplever plutselig aggressiv periodontitt, til tross for at de ikke har dårlig tannstatus, eller ikke har forsømt den regelmessige sjekken. Her har det ofte vist seg at pasientene har vært utsatt for en eller annen form av stress som har redusert deres immunforsvar.

 

Tror du at du har liknende problemer med tennene?

Be om et tilbud og vi venter på deg for en konsultasjon! Kontakt oss

 

 

missing variable: remarketing