Menu

Benerstatning

Hvorfor kan det være nødvendig med benoppbygning?

Hvis pasienten har redusert kjevebenmasse eller dårlig kvalitet av det eksisterende kjevebenet, er det nødvendig med innsetting av kunstig kjeveben som gror fast med pasientens egne ben og gjør benet sterkere.

Når du setter opp kunstig kjeveben, kan pasientene nå får implantater for å erstatte manglende tenner uten å ha protese.
Vår kjevekirurg bestemmer om det er mulig med benerstatning og innplassering av implantater.Et tre-dimensjonal bilde av kjeven viser dens dybde, bredde og lengde.

Mer informasjon om Benerstatning KLIKK HER

Kontakt oss!

Jeg hjelper deg gjerne med å planlegge reisen din trin for trin, fra starten til du er ferdig behandlet.
Ta gjerne kontakt!

Norsk kontakt: 981 22 181

Når er det nødvendig med benerstatning?

  • når kjevebenet er krympet/ødelagt
  • når det ikke er nok ben i kjeven
  • etter visse tanntrekkinger

“ ... Jeg følte jeg ble godt tatt i mot, og planen for tannbehandling kom raskt i stand, og ble strålende gjennomført. Både tannleger og tannpleiere viste at de kunne jobben sin, og norsktalende guide var veldig for meg. Å bli hentet og brakt tilbake til flyplassen gjorde at alt føltes trygt. Jeg kommer til å anbefale Jildent klinikk til bekjente og venner...” (Hild Kristin Dybvik Terrak)

Mer informasjon om Benerstatning

 

Hvis det er nødvendig med sinusløft før benoppbygning

I tilfellet av det ikke er nok plass for å et implantat stabilt på grunn av kjevebens dybde, alminnelig benoppbygning prosedyre ikke er tilstrekkelig: det er ikke nok plass for å sette inn kunstig ben. I slike tilfeller utfører vi et såkalt sinusløft. Dette er nødvendig for å forberede området hvor det settes inn benerstatningsmateriale (ved kjevebihulen) og gjør benet sterkere/større.

 

Hvordan foregår behandlingen?

Operasjonen foregår med vanlig lokalbedøvelse. Vår norsktalende konsulent er til stede under hele inngrepet. Kjevekirurgen åpner et lite hull i tannkjøttet slik at benet blottlegges. Det blir laget en liten oval åpning i benet, og her plasseres det et lite benpodemateriale i tomrommet. Til slutt lukker legen tannkjøttet og syr noen sting over.

 

 

Helingsperiode

Tannkjøttet vanligvis heles i løpet av 1-2 uker, hvoretter stingene kan fjernes. Det er en helingsperiode på ca. 6 — 9 måneder før et tannimplantat blir plassert. I løpet av denne perioden, vokser og stabiliserer pasientens egne ben. Obs.! HELFO gir refusjon om benerstatning og sinusløft. Vår norsktalende kollega kan være behjelpelig med planlegging og administrasjon.

 

 

Hva setter man inn i mellomtiden?

De fleste har en midlertidig avtagbar protese eller skinne med tenner i helingsperioden. Dette vil bli tilpasset av tannlegen umiddelbart etter kirurgi. Det er viktig at det ikke kommer trykk på det oppbyggete området i helingsperioden. Det samme gjelder hvis du har en fast midlertidig bro. Dette bør også slipes, så det ikke trykker benoppbyggningen.

 

Bio-Oss Collagen – Naturlig benerstatning

Bio-Oss produsert av Geistlich Pharma AG - Sveits. Det kommer naturlig fra okseben. En renselsesprosess sikrer at de strengeste sikkerhetsforskriftene beholdes.
Bio-Oss kan brukes til gjenoppbygging av kjevebenet, ved implantatbehandlinger, sinuslift og periodontale behandlinger. Bio-Oss oppfyller bendeffekter og har en støttefunksjon for membranen forbundet med vevsregenerasjon.

 

 

missing variable: remarketing